onsdag 11 augusti 2010

Katinka 3/11 1995 - 9/8 2010
Katinka, forfarande ganska pigg, bilder från 17 juli 2010

Att ha älskade katter innebär inte bara glädje. Ibland kommer även sorgen på besök! Det tillhör livet.
I förrgår, den 9 augusti fick min älskade Barynia's Katinka Koritseva lugnt och värdigt somna in i min famn. Hon somnade medan jag smekande bedyrade henne min kärlek.

Knappt tre månader innan hon skulle fylla 15 år, orkade hon inte längre. Efter de senaste månaderna med vacklande hälsa, medicineringar och snabbt avtagande krafter , visste jag på morgonen att jag måste hjälpa henne över gränsen.

Katinka och jag har haft nästan 15 fina år tillsammans. Hon har varit en mycket tillgiven, snäll, klok och vacker katt som givit mig så mycket kärlek och glädje. Jag är så glad att hon denna sista sommar kunde få känna gräs under tassarna, och vind och sol i pälsen! Hon tog sina små turer, men bara i trädgården. För det mesta låg hon och sov på en solig plats – eller i skuggan dessa riktigt varma, gassande dagar. Även på slutet ville hon vara ute varje dag. Jag bar henne ut och hon fick ligga på en dyna under pläden och sniffa efter dofter när hon orkade vara vaken. In i det sista hoppades jag att det skulle vända och hon skulle bli frisk igen.

Katinka har blivit mamma till fyra kullar med sammanlagt 12 ungar och kommer att vara synlig i många stamtavlor ett litet tag till. Nu hoppas jag förstås att även hennes barnbarn, lilla Signe så småningom skall föra hennes gener vidare.

Det kommer att ta tid att vänja sig vid ett liv utan Katinka, men hon kommer alltid att ha en stor plats i mitt hjärta.

1 kommentar:

  1. Vi som fick träffa Katinka kommer att minnas henne, hennes blick, hennes klokhet och tillit. Hon hade något speciellt. Förstår att tomrummet efter henne är enormt.

    hälsn. Karin

    Wilma (barnbarn till Katinka) och Akaios, Akilles och Akleja (barnbarnsbarn) skickar sina trösterika hälsningar till dig och Signe

    SvaraRadera