måndag 24 augusti 2009

Ungarna har erövrat hela huset

Ungarna har hittat en solstrimma i köket
Från vänster: Sigrid, Signe och Sigfrid


För någon vecka sedan började jag ta ner kattungarna till vardagsrummet en stund varje kväll. De började försiktigt utforska allt det nya.
Nu har de verkligen erövrat hela huset. Sigfrid klättrar med lätthet över grinden till sovrummet och alla vill väldigt gärna vara där jag är, så grinden kunde jag lika gärna ta bort.

Kattungarna kan också springa både upp och ner för trapporna. Den nedre till gillestugan är jag inte rädd för, för den har heltäckningsmatta så där får ungarna bra fäste för klorna, men trappan upp till sovrummet är slät och har öppna trappsteg. Det har hänt att ungar har ramlat ner tidigare, men hittills har ingen skadat sig som tur är. Jag har alltid hjärtat i halsgropen när ungarna börjar springa i trappan.
Jag fick ett jättebra tips av en bekant att spänna tyg under trappstegen, så nu har jag med häftpistol satt fast gamla lakan som skyddsnät. Ungarna missförstod alltihop och springer nu gärna under trappstegen på tyget! Men jag behöver i alla fall inte vara rädd för att de skall ramla ner en våning.

1 kommentar:

  1. De är otroligt stiliga! Och Sigfrid är specialfin. Vi känner oss privilegierade och förväntansfulla! Hoppas de här två veckorna går riktigt fort!

    Varma hälsningar,
    Anna, Ivano och Eleonor.

    SvaraRadera